Waardevol videoshow prijszetting

Waardevol #001: Je bent nu al waardevol

Welkom bij de eerste aflevering van Waardevol!

Beluister de podcast

1. Welkom

Welkom bij de eerste aflevering van Waardevol, dé videoshow over prijszetting en zelfwaardering voor ondernemers. In deze wekelijkse show ga ik dieper in op uitdagingen op vlak van prijszetting waarmee je als (startende) ondernemer geconfronteerd kan worden.

2. Waar wacht je op?

Veel startende ondernemers wachten tot een bepaald(e) moment, gebeurtenis of ervaring vooraleer ze de prijs durven vragen die ze zichzelf echt waard vinden. Ze vergelijken zichzelf met de sector en/of hun concurrenten en dat is verkeerd. Je mag jouw niveau als starter nooit vergelijken met een concurrent die al tien niveaus verder staat. Je legt voor jezelf onbewust een (te) hoge lat die jou als ondernemer klein houdt.

3. Je bent nu al waardevol

Ook al bevind jij je als starter nog maar op een laag niveau in vergelijking met je concurrent, jij kan klanten verder helpen met de kennis en ervaring die je op dit moment al hebt. Jij hebt nu al een meerwaarde te bieden. Je bent nu al waardevol. Die waarde moet zich vertalen in je prijs. Klanten maken namelijk voor zichzelf wel uit of jij hen kan helpen of niet, en willen daarvoor betalen. Zij bepalen dus in feite jouw waarde. Het is bijna egoïstisch om zelf te bepalen wat anderen jou waard zouden vinden.

4. Geloof in jezelf en in je prijs

Lijst eens op wat jij de klant op dit moment al te bieden hebt. Focus hierbij enkel op jezelf en op de klant, hou de concurrenten hier buiten. Geloof in wat je te bieden hebt, accepteer je waarde en je zal dit sterk kunnen overbrengen naar je klant. Wanneer je weet wat je kan, ga je hierin geloven. Je slaagt erin met meer zelfzekerheid jouw troeven uit te spelen.

Als starter hoef je niet dezelfde prijs te vragen als je concurrenten die al verder staan. Die prijs mag gerust lager zijn maar blijf wel marktconform. Een te lage prijs, daar heeft niemand wat aan. Jij verdient er niets aan, de klant onderschat de marktwaarde en ook je concurrent zal afzien. Vraag de prijs die je nu waard bent en laat die prijs meegroeien zoals jij groeit als ondernemer.

Doe nu een gratis prijstest

Ben je nog niet helemaal zeker over je prijzen? Evalueer jouw prijszetting dan gratis via onze prijstest. Zo kom je meteen te weten wat jouw sterke punten zijn op het gebied van prijszetting maar ook welke verbeterpunten we jou specifiek aanraden. 

Gelijkaardige berichten